Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla rekord för Konst & Kulturrundan i Kolbäcksådalen – lockade 26 000

Konst & Kulturrundan i Kolbäcksådalen har anordnats för sjunde året i rad och arrangörerna kan se tillbaka på en konstrunda som slog dubbla rekord under påskhelgen.

Annons
Konst & Kulturrundan i Kolbäcksådalen 2018. Foto: Leif Björklund

Dels rekord vad gäller antalet antalet utställare. Totalt deltog 114 konstnärer och konsthantverkare, utöver fasta och tillfälliga gallerier. Dels blev det besöksrekord, med 26 128 besök bara under påskhelgen. Det är en ökning på drygt 4 000 besökare, vilket motsvarar 18 procent. Det framkommer i ett pressmeddelande från arrangören Medlemsföreningen Konst- och Kulturrundan i Kolbäcksådalen.

Besökarna kunde ta del av konst och kultur i 34 utställningslokaler, från Virsbo i norr till Tidö i sydost. Samlingsutställningen på Skantzen Brukshotell i Hallstahammar fungerade som ett nav.

– Strålande vackert väder bidrog säkert till den stora mängden besök. Trångt i de flesta utställningslokaler och köpglada besökare gjorde att utställare och andra näringsidkare gladde sig åt en bra försäljning, skriver projektledaren Leif Björklund i pressmeddelandet.

Konst & Kulturrundan i Kolbäcksådalen 2018. Foto: Leif Björklund

Mer läsning

Annons