Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter #metoo – Funktionsrätt Västmanland kräver Lars Ohlys avgång

Funktionsrätt Västmanland kräver Lars Ohlys avgång, efter anklagelserna som har kommit fram mot honom i och med #metoo.

Annons
Lars Ohly. Foto: Ola Svärdhagen

I maj valdes Lars Ohly till ordförande i Funktionsrätt Sverige. Nu är hans framtid där oviss. Under tisdagen beslutade Funktionsrätt Västmanland att kräva Ohlys avgång.

"Lars Ohly har själv medgett att han handlat otillbörligt mot en kvinna under ett arrangemang i höstas av Vänsterpartiet. Utan att ha anledning att behöva kommentera och ta ställning till vad som exakt hände ser vi allvarligt på situationen", uttalar sig ordförandemötet för Funktionsrätt Västmanland i ett pressmeddelande.

I uttalandet står det att organisationens övriga styrelseledamöter uttryckt att de anser att Ohlys agerande skadar rörelsens trovärdighet, vilket inte stärker hans sak.

"En ordförande som saknas styrelsens stöd, och vars förtroende i breda medlemslager och allmänhet sviktar kan inte sitta kvar alldeles oavsett övriga förtjänster."

Läs mer: Lars Ohly portas från Vänsterpartiets arrangemang

Funktionsrätt Sverige är en paraplyorganisation för organisationer som samlar människor med funktionsnedsättning samt anhöriga. Organisationen har 41 medlemsorganisationer med drygt 400 000 medlemmar.

Annons