Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt fler elever samsas om utrymmet

Tillströmningen av elever till vuxenutbildningen märks också i D-huset på Brinellskolan. Frishta Yosuf, 20 år, tycker att lärarna gör ett bra jobb även om klassen är stor.

Annons
Frishta Yosuf läser på SFI. Hon är nöjd med utbildningen men tycker att det märks att det är många elever.

– Jag tycker det är väldigt många här. Vi är 37 personer i min klass, säger Frishta Yosuf, som sitter i korridoren och väntar på att nästa lektion ska börja.

Hon läser Svenska för invandrare sedan en och en halv månad tillbaka. Innan det gick hon introduktionskursen. Även om det är många i klassen tycker hon att lärarna gör ett bra jobb och att det går bra att lära sig.

– Ibland när alla pratar kan det vara svårt att koncentrera sig. Men vi ska ju också lära oss att prata svenska så det hör ju till, säger Frishta Yosuf.

Hennes klass har lektion med alla tillsammans en gång i veckan. Annars studerar hon på egen hand i biblioteket intill aulan.

– Jag har en kompis som jag ofta studerar tillsammans med. Sen brukar vi snacka mycket om allt möjligt också, smink, sådana saker, säger hon och skrattar.

Men det är inte alltid det går att hitta böckerna hon behöver. Ofta är det kö till böckerna, berättar hon.

– Det beror ju på vilken bok man behöver läsa. Men det händer att jag inte kan få tag på böcker som jag behöver till skolan, säger Frishta Yosuf.

Mer läsning

Annons