Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets julbak på Konditori Vallonen har tjuvstartat

Vanligtvis brukar Anna Peghosyan börja med julbaket en vecka innan lucia. Men redan förra måndagen satte hon årets första saffransdeg.

Annons

Anna Peghosyan älskar doften av pepparkakor.

Klockan 05.00 kommer Anna Peghosyan in till jobbet varje morgon. Hon har sina två söner till hjälp och för närvarande även en praktikant. Under de snart fem åren som Anna Peghoysan har drivit Konditori Vallonen har julbaket börjat ungefär en vecka innan lucia. Men i år beslutade hon sig för att börja tidigare, trots att det bara är november.

–Förra måndagen började jag. Folk har frågat efter lussebröd så jag började tidigare. Jag brukar starta tidigare med semlorna också, säger Anna Peghosan.

Läs också: Vallonen satsar för ett levande centrum

Hon berättar att hon gör sin saffransdeg på sitt eget sätt, vilket resulterar i att den inte är så söt. Pepparkakor har hon också börjat baka och visar upp ett fat med stora hjärtan dekorerade i vit och rosa kristyr.

–De doftar så gott med alla kryddor som ingefära, kardemumma och kanel, säger Anna Peghosyan.

Läs också: Bagare från Elsas tar över Vallonen

Nere i källaren finns bageriet. Där doftar det saffransbröd redan i trappen på väg ner till de de heta ugnarna. Om hon tycker bäst om att baka pepparkakor eller lussebullar kan hon inte bestämma sig för.

–Saffran doftar också så gott, säger hon.

Läs också: Mor och son bakar godsaker sida vid sida

Förra måndagen började Anna Peghosyan att lussebaka.

Mer läsning

Annons