Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asko får bo kvar där han känner sig hemma

Han fick plats på korttidsboende på Solliden efter att hans hem brann ner. Efter ett par dagar tvingades han flytta till annat boende. Men Asko Aspegren slogs för sin sak och fick komma tillbaka till Solliden.

Annons
Asko Aspegren låg inlagd på sjukhus i en månad på grund av svåra brännskador. Han fick en plats på Sollidens korttidsboende men blev förflyttad därifrån redan efter ett par dagar till servicehuset Koltrastens korttidslägenhet. Efter FP:s artikel om Askos vädjan att få komma tillbaka till Solliden är han åter på plats i Västanfors.

Han stormtrivdes i lägenheten på tredje våningen i bostadsrätten i Västanfors. Där hade han bott sedan 1972. I februari stod lägenheten i brand på grund av ett kvarglömt värmeljus. Asko Aspegren kunde räddas ur lågorna men fick svåra brännskador på lår och vader.

Efter en månads sjukhusvistelse skrevs han ut och fick en plats på korttidsboende på Solliden.

På Solliden var han i tre dagar innan han blev förflyttad till servicehuset Koltrastens korttidslägenhet. Asko bröt då ihop och kontaktade tidningen för att få hjälp.

– Jag fixar inte det här. Jag vill inte flyttas runt som ett kolli. Jag vill vara i ett område där jag känner mig hemma, sa Asko Aspegren när Fagersta-Posten besökte honom på Koltrasten förra onsdagen.

Läs mer: Askos hem brann ned – nu slussas han runt

Kommunens vård- och omsorgschef, Eva Blomberg, såg till att Asko redan dagen därpå fick komma tillbaka till Solliden.

– Jag kan inte uttala mig i enskilda fall. Men rent generellt kan jag säga att man har rätt att få byta plats om man inte trivs. Och det här tar jag som en orosanmälan. Det är behoven som avgör boendet men sedan är det mycket annat som spelar in, säger Eva Blomberg.

Påsken fick Asko Aspegren fira i sitt älskade Västanfors. Och det var en betydligt mycket gladare herre som FP träffade i går på Sollidens korttidsboende.

– Jag mår finfint nu. Så bra att det gick att ordna. Tack ska ni ha för hjälpen. Jag är glad att någon ville lyssna, säger Asko Aspegren.

Mer läsning

Annons