Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn kan få låna sportutrustning

Snart kan barn i Fagersta få låna sportutrustning gratis. Fagersta AIK har redan en satsning i rullning och klubben ser ut att få draghjälp av kommunen.

Annons
Sportotek. Snart kan barn få låna  utrustning gratis genom sportoteket som föreslås ligga i den gamla kiosken i Fagerliden. Anita Lilja Stenholm (L) tycker det är jätteroligt att Fagersta tar sig an det här.

Ett så kallat sportotek kan ge barn möjligheter de annars saknar. Anita Lilja Stenholm (L) lämnade i vintras in en motion om att skapa ett sportotek i Fagersta.

– Många hindras från att utöva sporter för att det är dyr utrustning, särskilt tror jag det gäller för nyanlända, säger hon.

Snart kan Fagersta få ett sportotek. Politikerna i både utbildnings- och fritidsnämnden och kommunstyrelsens arbetsutskott är positiva till tanken.

– Jätteroligt att Fagersta kommun tar sig an det här och ser möjligheterna för invånarna, säger Lilja Stenholm.

Fagersta AIK började förra vintern, i sin hockeyskola, att låna ut utrustning.

– Det blev succé, vi fick många nya barn, speciellt nyanlända, säger Keijo Jokiniemi, ordförande i FAIK.

Klubben har hört av sig till kommunen med förslaget att starta ett sportotek för att kunna låna ut utrustning även dagtid, i samarbete med till exempel den kommunala skolan. Klubben behöver då även hjälp med bland annat kostnader för slipning av skridskor. FAIK föreslår att sportoteket kan ligga i den gamla kiosken vid Fagerliden.

Utbildnings- och fritidsnämnden ska nu diskutera med FAIK hur ett samarbete kan gå till.

Läs mer: 60 röster närmare Hellsings sagoby

Mer läsning

Annons