Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergslagssjukhuset renoveras 

Landstinget renoverar och flyttar om på Bergslagssjukhuset. I början av nästa år får handikappcentrum, vuxenpsyk och barnverksamheten nya lokaler.

Annons
Under våren startar troligen rivningen av byggnad 2 vid Bergslagssjukhuset. I dag finns där bland annat röntgen och medicinmottagning. I stället kommer en byggnad för en rehabbassäng att byggas.

Nu har arbetet med att riva och bygga vid Bergslagssjukhuset kommit igång.

Först ut är renoveringen av det som på landstingsspråk kallas för byggnaderna 25 och 26. Där 26 är den byggnad där folktandvården håller till på våning två och där snart handikappcentrum och landstingets barnverksamhet flyttar in på markplanet.

I hus 26 finns i dag apotek och barn- och ungdomspsykiatrin på markplan. Där ska snart vuxenpsyk ha sina lokaler på andra våningen.

– Vi flyttar alltså vuxenpsyk från lokaler som vi hyr, till lokaler som vi äger, säger Jan Björklund, fastighetsförvaltare på landstinget.

Den stora förändringen på området blir förstås när byggnad 2 och 4 rivs för att ge plats för byggnaden som ska inrymma rehab-bassängen. I byggnad 2 finns i dag bland annat röntgen och medicinmottagning samt de gamla operationssalarna. I byggnad 4 finns städcentralen.

– Allt pekar på att vi river byggnad 2 under våren 2015, och att bassängen står klar 2016, säger Björklund.

– Röntgen och medicinmottagning kommer att flytta till lokaler i lasarettsbyggnaden som i dag är tomma.

Mer läsning

Annons