Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut taget om äldreboende: "Får man säga äntligen?"

Fagerstas nya äldreboende ska hamna på grusplanen mellan västra och östra Uggelbo - trots protesterna mot den placeringen. Det beslutade politikerna i fullmäktige på måndagskvällen.

Annons

En långdragen process ser nu ut att nå sitt slut. På måndagskvällen beslutade alltså fullmäktige i Fagersta att det kommande särskilda boendet, med minst 40 platser, ska hamna mellan östra och västra Uggelbo.

Niclas Bergström (S) var uppe i talarstolen på måndagskvällen och berättade om det kommande äldreboendet.

- Får man säga äntligen? Härligt, säger kommunfullmäktiges ordförande Eleonor Wikman (S) när politikerna precis hade fattat det viktiga beslutet.

Förra hösten beskrev både tjänstemän och politiker behovet av ett nytt äldreboende som akut. Men den politiska gången har dragit ut på tiden. Beslutet om var bygget ska ske har dröjt - fram till nu.

- Vi har haft en lång process kring en stor investering, säger Niclas Bergström (S), socialnämndens ordförande, i kommunfullmäktige.

- Vi har ägnat mycket tid och energi åt att säkerställa bästa möjliga placering utifrån många aspekter. Vi har tittat på markförhållanden, vi har lyssnat på föreningar, allmänhet och boende i närområdet, fortsätter han.

Den här platsen, mellan västra och östra Uggelbo, har den politiska majoriteten i Fagersta valt ut för det kommande äldreboendet.

Placeringen mellan östra och västra Uggelbo är dock långt ifrån okontroversiell. Protestlistor har lämnats in från boende på Uggelbo, som bland annat ogillar att grusplanen som aktivitetsyta försvinner när spaden sätts i marken på den platsen.

Beslutet togs av ett enigt fullmäktige och det var ingen debatt.

- Då har vi kommit hit till slut, att det kommer ett beslut närmare ett nytt äldreboende, konstaterade Bergström under fullmäktige.

Förslaget att välja tomten på Uggelbos grusplan kom från Socialdemokraterna, Moderaterna, Liberalerna och Centern. Beslutet är villkorat bland annat med att en ny allaktivitetsplan ska byggas i närheten.

Läs mer: Nytt äldreboende inom tre år i Fagersta

Mer läsning

Annons