Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bil fastnade på spåret

UPPDATERAD 10/1 22.08: En bil blev ståendes på järnvägsövergången vid Ängelsbergsvägen i höjd med Skeppmora vid lunchtid på fredagen. Richard Eliasson från Norberg skulle precis dra bort bilen när tåget kom.

Annons
Strax efter klockan 12 på fredagen hamnade en bil av okänd anledning på järnvägsspåret vid Skeppmora.

Räddningstjänsten larmades till olyckan omkring klockan 12.10. När de kom fram var föraren av bilen ute och fick hjälp att dra loss bilen från spåret av en förbipasserande sandbil.

Den kördes av Richard Eliasson från Norberg, som var på väg från Fagersta till Sala när han såg en bil stå konstig vid järnvägsövergången.

– När jag såg honom stå på spåret, då fick jag lite smärre panik. Jag tänkte att där kan han inte stå, säger Richard Eliasson till FP.

Samtidigt som olyckan inträffade var ett godståg på väg att passera sträckan men hann stanna i tid.

– Det var oerhört lyckliga omständigheter att tåget hann få stopp. Lokföraren hade hört om olyckan på radion, säger styrkeledare Lars Johansson hos räddningstjänsten.

Richard Eliasson berättar att de precis skulle börja flytta på bilen när bommarna fälldes.

– Då rusade hjärtat. Man visste inte om de hade hunnit varna tåget i tid eller inte. Jag slog på mina varningsblinkers för att visa tåget att vi var där, säger han.

Tåget stannad före övergången och bilen kunde dras bort av sandbilen.

Olyckan inträffade när bilen skulle köra över övergången. Den fick då sladd, slog i en stolpe och kanade ut på spåret. Föraren ska ha klarat sig utan skador.

Mer läsning

Annons