Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blottare avslöjades efter gymbesök

En ung man åtalas för blottning mot flera kvinnor.

Annons

I januari utsattes en kvinna för blottaren. Han gick mot henne och började prata. Hon har uppgett att han höll i sitt kön och onanerade innan han gick i väg. Efteråt uppges han ha bett om ursäkt.

När polisen ännu inte hade någon misstänkt men förstod att blottaren befunnit sig på ett gym började man nysta i det och reagerade på ett namn och kunde komma fram till att det signalement som kvinnan lämnat stämde med honom. Den unge mannen förhördes men nekade först och sa att han befunnit sig hemma vid de olika tillfällena.

Några dagar innan blottandet utomhus gjorde mannen ungefär samma sak i en butik i Fagersta. En kvinna såg att han onanerade. I förhör har hon uppgett att hon blev chockad och sa åt honom att lämna butiken.

Efter att polisen konfronterat honom med att de hade uppgifter som sa att han befunnit sig på gymmet i nära anslutning till tidpunkten vid den andra blottningen samt att han utpekats i en fotokonfrontation valde han att senare självmant ta sig till polisen och erkänna brott. Han har då uppgett att han inte haft för avsikt att begå brotten utan att det ”blev som det blev”.

Mannen åtalas också för att ha onanerat framför en kvinna vid ett solarium i februari.

De tre målsägande yrkar på 5000 kronor vardera för att de utsatts för kränkning.

Mer läsning

Annons