Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandens hjältar tackas med en fest

På lördag blir det en fest i Ängelsberg som tack till alla som har hjälpt till i arbetet med branden.

Annons
Helena Andrén Niemi och Irene Strindler har styrt upp det hela. ”Det är ett fantastiskt engagemang”, säger Irene om arrangemanget.

Den stora skogsbranden tvingade Ängelsbergsborna till evakuering och hotade även Engelsbergs bruk. Eftersom den årliga Engelsbergsdagen tvingades ställas in har Helena Andrén Niemi och Irene Strindler styrt upp en så kallad Tacksamhetsfest för att visa tacksamhet till de som jobbat med branden.

– Jag ska sagt när vi evakuerades att när det här är över så gör vi en helvetes fest. Sedan tog vi upp idén och många tyckte att bruket var en bra plats, säger Helena Andrén Niemi.

Tanken är att precis alla får komma till knytkalaset där de som jobbat med branden är hedersgäster.

– Känner man tacksamhet efter det som hänt är man välkommen och det är inte bara vi som drabbades. Fast hedersgästerna behöver inte ta med sig utan de får mat, säger Irene Strindler.

Det blir en tillställning som liknar Engelsbergsdagen men detta är inte knutet till någon speciell förening.

– Folk som inte kan komma sätter in pengar för att vi ska kunna köpa mer och bjuda, för det kostar ju lite. Vi tror att det kan komma 500-1 000 personer säger Helena.

Både hon och Irene blev evakuerade från sina hem och de har fortfarande märkt av en del rök. Nu hoppas man på folkfest efter allt.

– Alla är arrangörer och alla får komma, säger Irene.

Mer läsning

Annons