Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandturister struntar i förbud

Vägen mellan Ängelsberg och Hästbäck är tydligt avspärrad dagtid. Ändå är det ett femtiotal bilar varje dag som trotsar förbudet. ”Det är dumt att brandturisterna inte respekterar skyltarna”, säger arbetsledare Joakim Solström Kvist.

Annons
Vägtrummorna smälte i branden. Robin Nordlund, Magnus Ragnarsson och Niklas Nilsson jobbar med att byta ut vägtrummor längs vägen mellan Ängelsberg och Hästbäck.

Vägtrummorna under vägen är gjorda av plast och smälte till stora delar sönder i branden. Därför har Trafikverket gett Svevia i uppdrag att byta ut de sex befintliga och där det står vatten komplettera med ytterligare två trummor. De ska också rensa ur dikena. Det finns en oro för stora vattenmängder efter vintern när träden inte längre suger upp ur marken.

Dikena och trummorna skulle vara klara förra veckan, men sedan håller beläggningsarbete vägen stängd till och med vecka 43.

Vägen söder om Snyten är en av de mest intressanta för brandturister eftersom den är en av få av de vägar som länsstyrelsen säkrat som går genom brandområdet. Och det är många som, efter att på otaliga grusvägar ha möts av länsstyrelsens skyltar ”Tillträde förbjudet”, ser sin chans i Ängelsberg och Hästbäck.

Nog för att infarten är tydligt avspärrad och smyckad med ”Fordonstrafik förbjuden för obehöriga” men eftersom den är öppen kvällstid låter flera nyfikenheten vinna.

– Det är inget vidare med folk som stannar för att ta bilder och samtidigt är i vägen för oss, säger Robin Nordlund innan han hoppar in i grävmaskinen för att gräva det sista innan den sjätte trumman lyfts på plats.

Mer läsning

Annons