Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussar ersätter återigen tågtrafiken

Tidigare var ersättningstrafiken med buss inställd men nu meddelar Trafikverket att bussar åter tagits i bruk.

Annons
Tågtrafiken inställd

Trafikverket meddelar nu att det finns ersättningsbussar i den omfattning som läget tillåter. Tågkompaniet och Trafikverket meddelade tidigare att tågtrafiken är helt inställd mellan Fagersta och Surahammar och mellan Fagersta och Avesta Krylbo.

– Vi ersätter med bussar så länge vi får och Räddningstjänsten tycker att det är säkert, vi uppmanar resande att ta andra vägar, men det ser inte så ljust ut för pendlarna. Det finns inte så mycket vi kan göra, säger Håkan Jarl, trafikchef på Tågkompaniet.

Anna Zimmerling på Trafikverket menar att pendlare kommer att få svårt att ta sig mellan de avstängda trafiklinjerna. Hon uppmanar att de ska hålla sig uppdaterade på Tågkompaniets hemsida. Godstågstrafiken kommer också att ledas om till andra järnvägslinjer

– Läget är ju väldigt allvarligt. Vi håller en ständig dialog med flera parter och uppdaterar läget. Men det är svårt att säga hur elden kommer uppföra sig och just nu arbetar vi med ett dygn i taget, säger hon.

Vägarna 256, 664, 668, 681, 685, 756, 758 och 759 är avstängda på vissa delsträckor. Trafikverket meddelar att prognos saknas på när vägar kan användas igen utan restriktioner och när tågtrafiken kan återupptas på berörda sträckor.

Mer läsning

Annons