Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cyklist skadades i barnens farliga fälla

På väg hem från jobbet cyklade Fagerstabon Benny Grannas rakt in i ett uppspänt rep. – Ett livsfarligt pojkstreck, säger Benny Grannas.

Annons
Vill varna andra. Benny Grannas cyklade in i ett uppspänt rep och är nu sjukskriven. ”Jag vill verkligen uppmana andra att tänka på att det händer mycket konstiga saker, även om man kanske inte förväntar sig det. Det är bra att ha ögonen öppna”, säger han.Foto: Björn Westin

Det hade börjat skymma lite när Benny Grannas i tisdags vid klockan 17 började cykla hemåt från jobbet på industriområdet Säteriet. När han närmade sig Strömsholms kanal såg han två pojkar som höll på med någon vid kyrkbron.

– När de ser att jag kommer cyklar de iväg snabbt. Men jag ser det ena killens ansikte tydligt, säger Grannas.

Först när det var för sent upptäckte han vad pojkarna sysslat med. Ett rep var uppspänt runt brons båda räcken; det var ordentligt stumt.

Från en meters håll upptäckte Benny det gröna repet.

– Jag vet inte om jag tänkte med ord, jag visste bara direkt – nu smäller det. Det tog tvärstopp för cykeln och jag for rakt upp. Jag kommer ihåg bilden av när jag är i luften. Jag såg asfalten, säger Benny.

Han slog i huvudet, ena armen och knäna i smällen. Benny fick en spricka i ett revben och en läkare har konstaterat att nackkotor är ihoptryckta. Benny är sjukskriven en vecka och hoppas att värken i huvud och nacke har klingat av om några dagar.

– Det kanske inte var meningen att någon skulle slå ihjäl sig men konsekvensen hade kunnat bli det, säger Benny.

Busstrecket med den livsfarliga fällan på kyrkbron är polisanmält.

Livsfara. Pojkarna hade fäst en pinne i repet, drog det runt broräcket och spände det med en ögla. En stabil konstruktion som ämnad för att skada cyklister allvarligt. ”Hur är det möjligt att någon kommer på en sådan djävulsk grej? Det säger alla som jag pratat med”, säger Benny Grannas.

Mer läsning

Annons