Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då kan Fagersta få friskvårdspeng – enda kommunen utan i Västmanland

Fagersta är den enda kommunen i Västmanland utan friskvårdspeng för sina anställda skriver SVT Västmanland. Men nu kan det bli ändring på det.

Annons

Fagersta kommun planerar att införa friskvårdspeng istället för dagens friskvårdstimme där anställda få motionera en timme i veckan när arbetet tillåter.

– Vi i ledningsgruppen är nog överens med facken om att vi bör nog titta på ett annat system, att istället för friskvårdstimme diskutera att införa någon form av friskvårdsbidrag, säger Anders Kilström, kommunchef Fagersta, till SVT Västmanland.

Läs även: Ny topplista: Här är bolagen som betalar bäst i Västmanland

Fagersta är den enda kommunen i Västmanland som inte har friskvårdsbidrag i dag enligt sammanställningen som SVT gjort. Enligt en enkät kommunen gjort utnyttjar bara 20 procent av de anställda i dag friskvårdstimmen.

– Våra medlemmar kan aldrig just nyttja det här för vi kan inte lägga vårt jobb åt sidan och gå ut och ta en promenad eller jogga. Vi måste finnas där hela tiden. Det går ju inte att lämna någon, typ på toaletten, för att jag ska ta ut min friskvårdstimme, säger Anne-Marie Noppa, ordförande i Kommunal Fagersta till SVT.

Hon har jobbat i hemtjänsten i många år.

Läs även: Ägaren om planerna för Norrbygården: ”Vi tror på Fagersta”

Förslag om friskvårdspeng skulle kunna läggas till budgetberedningen i vår tror Anders Kilström. Han menar att det i så fall införs från halvårsskiftet 2018 eller nästa budgetår.

Mer läsning

Annons