Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms till ett års fängelse för elva olika brott

Dödshot, grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik är några av brotten som en Fagerstabo, en man i 35-årsåldern, dömts för.

Annons

Mannen har bland annat gjort sig skyldig till grov vårdslöshet i trafik.

Videoupptagningar från en efterföljande polisbil visar hur denna varit uppe i klart över 200 kilometer i timmen i jakten på mannens fordon.

En sådan körning, även om det sker på motorväg, ”måste anses vara grovt oaktsam och visar på en uppenbar likgiltighet för andra människors liv eller egendom”, skriver tingsrätten i sin dom.

Mannen har även dömts för grovt rattfylleri, olovlig körning, grovt brott, samt narkotikabrott, ringa brott.

Ett vittne har under bilfärd mött en annan bil, som passerat förbi i mycket hög fart, för att sedan vid en rondell ha överstyrt och hamnat i terrängen.

Det är enligt tingsrätten klarlagt att den tilltalade, som saknar körkort, körde fordonet, och att han hade amfetamin i blodet.

Mannen har erkänt gärningarna och rätten anser vittnet vara trovärdigt.

Rätten anser även honom skyldig till hot mot tjänsteman. Mannen har enligt domen, i samband med att ha blivit omhändertagen av polis, hotat att slå en av dem så hårt i huvudet så att denne skulle vara medvetslös redan innan han nådde marken.

Rätten fäller också mannen för bland annat stöld, våldsamt motstånd och brott mot knivlagen. Mannen döms totalt till ett års fängelse.

Mer läsning

Annons