Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du blir aldrigför gammal

Är du trött på att varje kväll hamna framför Tv:n? Det finns en bot för det, gå på kurs.

Annons

Mättnaden efter kunskap slutar aldrig. Gammal som ung du slutar aldrig att vara nyfiken på nya saker. Ja du kanske tillhör sorten som tycker att det var bättre förr, du lärde dig allt du behövde under dina första 20 levnadsår. Du kan sluta läsa nu. Ni andra kan läsa vidare. Vi på webbredaktionen har listat en del av höstens utbud hos studieförbunden.

”… det är socialt att gå på kurs.” – Anna Forsberg, ABF Västmanland.

Dansa afrikanskt, brasilianskt, latino, dansa med din hund, dansa ensam, dansa i grupp. Eller varför inte lära dig ett instrument så att andra kan dansa till dina rytmer och harmonier.

För dig som inte gillar rytmer men ända gillar att röra på dig finns alltid den mest grundläggande av alla kurser den att lära sig att jaga. Jägarexamen är en av få kurser som studieförbunden ger ut gångbara examina för. Tycker du att kursen bör vara ännu stillsammare finns alltid Yoga och vill du leva i nuet kan du alltid lära dig att meditera med Mindfulness.

Till hösten startar alla kurser

- Vi startar upp kurser så fort det finns deltagare, säger Anna Forsberg administratör på ABF.

Vilka är de mest populära kurserna att gå?

- Keramiken har varit oftast och rullar bara på. Och att ett gäng går ihop och läser ett språk ihop, forsätter Anna Forsberg.

Det är för gemenskapen som många går på kurs. Du kanske till och med finner ditt livs kärlek på en av dessa kurser. Slappna av, umgås eller hårdplugga, du väljer.

Mer läsning

Annons