Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter stormöte – många boende i Kolarbyn vill arbeta för förbättringar

Hyresgästföreningen arrangerade tillsammans med kommunen och bostadsbolaget Hyresfastigheter i Fagersta ett stormöte i Folkets hus. "Boende visade missnöje, men många vill också engagera sig" säger projektledaren Dennis Ilic från Hyresgästföreningen.

Annons

Hyresgästföreningens projekt "Världens bästa hyresgäster" bjöd i förra veckan in boende på Hantverksvägen till stormöte i Folkets hus. Det blev stor uppslutning, hela 70 personer dök upp och många uttryckte sina åsikter om boendesituationen. Även representanter från Fagersta kommun och Hyresfastigheter i Fagersta AB deltog i mötet.

Läs också: Enkät med Fagerstabor om deras boendesituation

Boende på Hantverksvägen i Fagersta ska tillsammans med Hyresgästföreningen vara med och arbeta för förbättringar i sitt närområde.

Projektledaren Dennis Ilic berättar att deltagarna uttryckte missnöje mot fastighetsägaren gällande tvättider, parkeringsplatser, förrådsutrymmen, fuktskador och vägglöss men också att många, 20 boende, anmälde att de ville vara med och engagera sig i förbättringsarbetet på något sätt.

– Det kan handla om trivsel, miljö, trygghet, barn- och ungdomar, utveckling eller språk och kultur, säger Dennis Ilic.

Han berättar också att i princip alla dessa även vill gå den så kallade boskolan som projektet erbjuder. Det är en utbildning om rättigheter och skyldigheter i boendet.

– Min förhoppning är att lyckas implementera boskolan i arbetsförmedlingens etableringsplan framöver, säger Dennis Ilic.

Mer läsning

Annons