Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En chockartad dag på jobbet"

Avdelningen Hajen, på förskolan Rosen, vann Fagersta kommuns jämställdhetsstipendium.

Annons

Nomineringen har gjorts av en förälder till ett barn som går på avdelningen. Motivet var att pedagogerna stärkt barnen att tro på sig själva och att barnen ges utrymme att vara som de är, oavsett om de är killar eller tjejer.

- Det är viktigt att uppmärksamma ämnet och att signalera tydligt att detta är en viktig fråga för kommunen. Det som var roligt här var att någon gjort en nominering, säger Marino Wallsten (S), kommunalråd i Fagersta.

Utmärkelsen mottogs med glädje och förvåning av personalen på avdelningen när representanter från kommunen delade ut diplomet på onsdagen.

- En chockartad dag på jobbet, säger barnskötaren Nadja Ruutikainen Näätänen.

Vad ska ni göra ned stipendiet på 10 000 kronor?

- Det är inte bestämt, men vi har till exempel en ny utegård som ska vara klar till sommaren. Vi får fundera, så att både personal och barn kan ta del av stipendiet, säger barnskötaren Karin Wester.

Delas ut för fjärde året

Fagersta kommuns jämställdhetsstipendium har delats ut sedan 2013. Enskilda personer, företag, arbetsplatser, föreningar eller andra organisationer kan tilldelas stipendiet, som är på 10 000 kronor. 

Vinnaren ska vara bosatt i kommunen eller verka där. Stipendiaten ska även bland annat: medvetet ha arbetat för att förstärka jämställdheten och genom nytänkande och idéer till förändringsarbete uppnått goda resultat på området.

Mer läsning