Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagersta – här får du heltid

Annons

Nu har det gått lite mer än två år sedan valet 2014 då Fagersta kommuns väljare valde S istället för V som det största partiet, vilket till en början ledde till ett samarbete mellan S och V. Som säkert alla, eller åtminstone många, vet så föll det samarbetet av olika skäl så numer är det S i samarbete med M som innehar majoriteten i kommunfullmäktige.

Vad har då hänt med alla vallöften? I Fagersta-Posten kunde läsarna ta del av det som redan blivit verkstad, det som är på gång och det som inte påbörjats. En ganska positiv rapport om vad som faktiskt förbättrats, men så var det här med rätten till heltid och att få bort delade turer.

Dessa ok som tynger våra medarbetare i Fagersta kommun samt i gemensamma förbund såsom NVU och NVK. Framför allt då våra kvinnliga medarbetare, vare sig de vill eller ej. Nu är snart 2016 slut och vi påbörjar det nya året 2017, då kommunfullmäktige beslutat att heltid som norm ska införas, att alla nyanställningar ska ske till heltid och att de delade turerna ska börjas tas bort.

Jättebra, är min första tanke. Det är fasen på tiden, är min andra. Varför ska en kvinnlig medarbetare acceptera att endast bli erbjuden deltid? Varför ska en kvinnlig medarbetare acceptera delade turer? Varför ska en kvinnlig medarbetare acceptera att hon är mindre värd än en manlig, både lönemässigt och arbetstidsmässigt?

Ta till er av dessa frågor och tänk på att det är NU vi alla, oavsett partifärg och tillhörighet måste slå ett slag för jämlikheten, jämställdheten och ett rättvist samhälle. För det är nu vi måste göra det, det finns inte någon annan som kan göra det i framtiden. Visa att kvinnor och män är lika mycket värda!

Mikael Björlestrand, Socialdemokraterna Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons