Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagersta kommun kan åka på skattesmäll

Skatteverket kan komma att kräva Fagersta kommun på 400 000 kronor, för bland annat uteblivna arbetsgivaravgifter.

Annons

Kraven gäller avtalen mellan Fagersta kommun respektive Norra Västmanlands kommunalteknikförbund och förbundschefen Harold Nilsson.

Skatteverket har skickat överväganden till Fagersta kommun och NVK. Enligt dessa överväganden ska Fagersta betala drygt 400 000 kronor och NVK nära 800 000 kronor. Fagersta och NVK har till 18 januari på sig att lämna synpunkter på övervägandena.

– Det handlar om att förbundschefen har varit anställd på NVK och samtidigt så har hans bolag fakturerat för konsulttimmar när han har arbetat på samma förbund, säger Lena Allthin, skatteinformatör på Skatteverket.

– Skatteverket anser att förbundschefen har funnits i bolaget som anställd och att alla arbetsuppgifter som han har utfört åt förbudet är en del i tjänsten som förbundschef, fortsätter hon.

Summorna ovan inkluderar arbetsgivaravgifter på beloppen som har fakturerats från Alnitec (Harold Nilssons bolag), moms och skattetillägg.

– Inga pengar har undanhållits från redovisning. Men vi tycker att det är redovisat på fel sätt. Det skulle inte ha gått in som ersättning till bolaget, utan som lön av tjänst till förbundschefen, säger Allthin.

Mer läsning

Annons