Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerstabröder sprang från attacken i Nice

Adam och Fredrik Karlsson från Fagersta befann sig på en parallellgata när en man körde in i folkmassa med en lastbil i Nice, Frankrike, på torsdagskvällen.

Annons
Adam och Fredrik Karlsson i Nice.

Adam och Fredrik Karlsson från Fagersta, Fredrik bor i Stockholm, var i Nice på semester. Det var sista natten innan hemresan.

De var på strandpromenaden och såg på fyrverkerierna. När fyrverkerierna tog slut gick de till en bargata som ligger parallellt med gatan där dådet senare inträffade.

– Vi satte oss och beställde och det tog inte mer än en kvart tills vi ser att folk börjar springa in mot stan, säger Adam Karlsson.

– Det man tänker är att det här inte bra när det är så många personer som springer. Jag ryckte tag i Adams arm och vi stack direkt. Det gjorde de flesta andra också och det bara flög bord, soffor och glas när folk sprang, säger Fredrik Karlsson.

Men kort därefter tappade Fredrik sin telefon.

– Jag böjde mig ner för att ta upp den. Det tog kanske två sekunder men när jag tittar upp ser jag tusen ryggar springa förbi och då har jag redan tappat bort Adam, säger Fredrik Karlsson.

Med sinande batterier i telefonerna försökte de hitta varandra igen. Adam lyckades skicka sin position till Fredrik innan batterierna dog. Fredrik kunde då möta upp Adam cirka 40 minuter efter att de lämnat baren.

– De första 40 minuterna innan vi hittade varandra var obehagliga för att vi hade inte en aning om vad som hade hänt, säger Adam Karlsson.

När de kom tillbaka till hotellet hade det gått en timme sedan de började springa och det var inte förrän då som de fick veta vad som hade hänt.

– Ambulanserna gick i skytteltrafik förbi hotellet och vi satt uppe sent och kollade på CNN, säger Fredrik Karlsson.

Detta har hänt

Under torsdagsnatten vid firandet av Frankrikes nationaldag i Nice så körde en man igenom en folkmassa med en lastbil.

Enligt TT var det under fredagseftermiddagen 84 personer som bekräftats döda efter dådet. Ett stort antal personer vårdas på sjukhus för sina skador.

Föraren var en 31-årig man som sköts ihjäl av polis efter att han klivit ur lastbilen och börjat skjuta omkring sig.

Mer läsning

Annons