Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerstaelever till filmfestival

Sex elever från Per Olsskolan har tillsammans med resursläraren Robin Pykkönen gjort kortfilmen Hemsökt hem. Filmen är nominerad till Stockholms filmfestival och i morgon åker eleverna till Stockholm.

Annons
Unga skådespelare. Ahmad Elturk, Sven Långström, Hannes Carlsson, Saga Electra Nejad Pour, Joanna Ali och Berina Sulovska har tillsammans gjort en film som nominerats till Stockholms filmfestival. Resursläraren Robin Pyykönen har hjälpt eleverna med filmen.

Varje år har elever runt om i landet möjlighet att göra kortfilmer och skicka in till Stockholms filmfestival Junior. På Per Olsskolan fick sex stycken elever i 5:an och 6:an, i samband med Elevens val, spela in en video.

Med hjälp av resursläraren Robin Pyykönen skrev de manus och spelade in den tre minuter långa filmen med titeln Hemsökt hem.

– Den handlar om en familj som har förlorat sin mamma och flyttar till ett hus där det finns två spöken, säger Sven Långström, som spelar pappan som förlorat sin fru.

Det är en blandning av rysare och komedi.

– Men mest komedi tror jag. Den är rolig, säger Saga Electra Nejad Pour, som utan att avslöja allt för mycket, spelar ett av spökena.

Eleverna tyckte att det var väldigt kul att få testa att spela in en film. Och ännu roligare var det att få bli en av de få nominerade till Stockholms filmfestival.

– Tänkt att vi från lilla Fagersta får åka till Stockholm. Det ska bli kul att se allas filmer, men mest att se vår så klart, säger Berina Sulovska.

Kortfilmen finns på Youtube under namnet Hemsökt hem.

Klicka här för att se elevernas film

Mer läsning

Annons