Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerstafamilj i House Hunters International

Snart kan hela världen få se familjen Meyers leta hus i Fagersta på House Hunters International. Familjen från Detroit i USA har hittat sitt nya hem i Brandbo.

Annons
”Det blir som en film man skulle skicka hem till sin familj för att visa hur vi har det här”, säger Stacey Meyers om deras medverkan i House Hunters International.

I ett år har Gary, Stacey och deras son Eli bott i Brandbo utanför Fagersta och barn nummer två är på väg.Familjen har blivit hemmastadd i Fagersta och tycker att i princip allt är bra här. Även om omställningen de har gjort har varit intensiv.

– Bara att gå och handla mat tog ju flera timmar i början. Vi ville fylla skafferiet och till exempel bröd, vilket ska man ha? Det finns ju 50 sorters bröd. Så i början var det lite stressigt, säger Stacey Meyers.

– Ofta kom man hem och var helt slut i huvudet. Det är så mycket intryck och det är också så mycket att göra som att fixa med bland annat sjukhus, skola, försäkringar, säger Gary Meyers.

I House Hunters International får tittarna följa med Gary och Stacey när de jagar efter ett hus åt deras familj. Dock är det en rekonstruktion eftersom de hittade sitt hus redan förra året.

– Jag åkte hit innan Stacey så det var jag som fick leta hus, säger Gary.

– Jag fick sätta min tilltro till att han skulle hitta rätt. Jag älskar min make och hade fullt förtroende för honom, säger Stacey och skrattar.

– Det här huset passar vår familjesituation riktigt bra.

De båda är uppväxta i småstäder och ville hitta tillbaka till småstadskänslan. De träffades när de arbetade ihop innan de började på Seco Tools. Båda slutade där men träffade varandra igen av en slump.

– Vi började dejta och Gary kunde inte sluta snacka om hans fantastiska arbetsplats Seco Tools, säger Stacey.

Stacey började jobba på Seco Tools och de pendlade till jobbet i Detroit från Rochester Hills som ligger 40 minuters bilväg därifrån. Gary gjorde flera arbetsresor till Fagersta och när erbjudandet om börja jobba i Sverige kom var det flera saker som spelade in i valet.

– Framförallt skulle jag säga att Sverige är ett riktigt bra ställe att bilda familj på, säger Gary Meyers.

– I USA gick i princip hela min lön till att betala för dagis. Så det var att välja mellan karriär eller familjen och det är inte ett val som man vill göra. Så det är skönt med en arbetsgivare som säger att det inte är ett problem att man är hemma med barnen, säger Stacey Meyers.

Efter deras medverkan i tv-programmet har de inte ångrat sitt val av hem. Nu jobbar de på att lära sig språket och deras nya hemland.

– Jag förälskade mig i huset när jag först såg det. Det är så nära till allt här. Med sjön här för att fiska och skogen ligger alldeles intill och vi gillar vandring. Det är jättebra, säger Gary.

Programmet sänds i USA och ytterligare 40 länder om några månader.

Läs mer: 25 miljoner tittare följer husjakten.

Garys och Staceys flyttips

”Om man bestämmer sig för att flytta till Sverige så gäller det att ha tålamod” säger Gary.

Ställ frågor. Fråga dina kollegor vilka försäkringar man ska ha. Till exempel om man får ett brev hem som man inte kan läsa, fråga ”vad betyder det här?”.

”Man behöver älska vintern och känna sig tillfreds med mörkret” säger Stacey och tillägger:

"Och man behöver gilla att vara utomhus".

”Hitta något från ditt hemland att falla tillbaka på. Mat eller vad det nu kan vara. För när man är helt slut efter en dag med nya intryck så tyckte vi att det var så skönt att lyssna på lokalradion från där vi bodde förut” säger Gary.

Tack vare tjänster som Skype är det lätt att hålla kontakten med familj och vänner. Då känns det inte lika mycket som att man är på andra sidan världen.

Mer läsning

Annons