Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerstaföretagare kan få fint pris

2008 delade Samhall för första gången ut sitt Visa vägen-pris. I år kan Glenn Tammemägi, Fagersta Brukshotell, bli en av pristagarna. "Jätteroligt att vi har blivit nominerade", säger Glenn Tammemägi.

Annons
Glenn Tammemägi, vd för Brukshotellet i Fagersta, är en av 180 personer som är nominerad till Samhalls Visa vägen-pris.

Priset går till den arbetsgivare samt den eldsjäl som under året har gjort mest för att öppna arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning. Glenn Tammemägi är nominerad i kategorin Årets eldsjäl.

– Vi har samarbetat med Samhall i ungefär ett år nu när det gäller städning av våra lokaler, säger Tammemägi.

– Och vi hade väl en del funderingar om hur det skulle fungera. Men det har gått väldigt bra. De som gjort jobb åt oss är väldigt lojala, och gillar att ha ett arbete med en riktig anställning.

Om Glenn Tammemägi, och hans bolag, blir vinnare avgörs i slutet av oktober. Juryn ska nu utse sex regionala vinnare, tre i varje kategori. Totalt har 180 nomineringar kommit in.

– Det är fantastiskt att se hur enskilda personer och arbetsgivare kan göra så stor skillnad. Genom att se möjligheter och kompetens i stället för svårigheter och hinder visar var och en av de nominerade vägen till ett mer hållbart samhälle, säger Mats Agurén, ordförande i Visa vägen-juryn.

De sex regionala vinnarna tävlar sedan om det nationella Visa vägen-priset under en gala på Rival i Stockholm den 19 november.

Mer läsning

Annons