Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem dagar kvar!

Varje dag fram till fredag räknar Fagersta-Posten ner till Våryran. Så här är stan avspärrad under evenemanget.

Annons

Mellan klockan 12 på fredag och 0.00 (natten mot måndag) kommer delar av centrala Fagersta vara avspärrat för trafik. Stationsvägen mellan Brinellvägen och Vilhelminavägen samt på Västmannavägen mellan Stationsvägen och Götavägen är två platser som berörs.

- Här har det alltid varit avspärrat under Våryran. Det är för att det är centralt och att försäljningsstånden står här. Här ska folk kunna gå utan att det är trafik, säger Tommi Sapila, utredningsingenjör på NVK, Norra Västmanlands kommunalteknikförbund.

Vid Coop Extras parkering och i närheten av Apoteket Lejonet, kommer det vara tivoli. Här kommer det spärras av tidigare, kanske redan på tisdag eller onsdag, berättar Tommi Sapila.

- Då kan Apotekets kunder inte använda parkeringen, men finns ju gott om plats vid Coop.

Men även där gatorna är avspärrade kommer vissa fordon ha tillåtelse att köra.

- Det kan ju hända något.  En ambulans kan behöva komma in, det kan börja brinna, en leverans kan behöva komma in eller rörelsehindrade kan behöva taxi, så detta är undantag från förbudet, säger Tommi Sapila.

Genom att klicka på kartan ovan ser du villkoren för avspärrningarna och vilka aktiviteter som äger rum på de markerade områdena.

Mer läsning

Annons