Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

 Flera båtar stulna i Södra barken

I torsdags upptäcktes plötsligt tre båtar som låg och drev i en vik i närheten av Vad. Det visade sig sedan att alla tre blivit stulna tidigare i veckan.

Annons
Tur i oturen. Olov Myhrmans båt hade motorn kvar efter stölden, han själv tror att det beror på att den sitter fast så pass i båten att den måste sågas loss om man vill ta bort den. ”Jag trodde inte jag skulle få se den igen”, säger han.

Båtarna kommer från privata bryggor vid Södra barken och stals någon gång mellan den 10 och 12 augusti. Två av båtarna hade polisanmälts som stulna redan innan de påträffades.

– Det var två styrpulpetbåtar och en eka som hittades. De båda styrpulpeterna saknade motorer, säger Göran Lindblom vid polisen i Dalarna.

Enligt de anmälningar som kommit in ska de större båtarna tillsammans med motorer, fiskeutrustning och ekolod vara värderade till 115 000 respektive 130 000 kronor. För stölderna finns ingen misstänkt.

Alla tre båtägarna har nu hämtat tillbaka sina båtar från polisen. De två styrpulpetbåtarna hade dock fått all utrustning ombord stulen, inklusive motorerna.

Tur i oturen hade ägaren av ekan, Olov Myhrman.

– Det fattas bara lite småsaker som en åra, ett ankare och så, säger han när han är på plats i Vad för att hämta ut den från Polisen.

Stölden upptäcktes av en granne vid familjens sommarstuga i Myggnäset. Tjuvarna hade klippt upp kättingen vid bryggan.

– Att kättingar klipps upp är inget ovanligt när det gäller den här typen av föremål, berättar Göran Lindblom på polisen.

Mer läsning

Annons