Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera tågavgångar inställda

UPPDATERAD 11.15: Flera tågavgångar till och från Fagersta ersätts i dag med buss. Anledningen är brist på tåg.

Annons

I går, måndag, togs de lila Pågatågen ur trafik. Det för att skånetrafiken, som Tåg i Bergslagen hyrt dem från, skulle ha tillbaka dem. I stället kommer Pågatågen ersättas av nyinköpta tåg från Östgötatrafiken. Men de har ännu inte kommit i trafik.

Nu måste tågtrafiken mellan Ängelsberg och Fagersta, på sträckan Västerås-Ludvika, ersättas med buss. Från Fagersta central beräknas fem avgångar till Västerås i dag ersättas med buss till Ängelsberg.

– Om man inte vänder där, då måste vi ersätta fler tåg med buss. Vi hinner köra mer med tågen om de vänder där, säger Mats Gustafsson, vd för Tågkompaniet, som kör tågen.

De inställda tågen kommer att leda till längre restid.

De tågavgångar som berörs är de som har Fagersta Norra som slutstation. Tåg som kör hela sträckan Västerås-Ludvika har inte påverkats. Även på sträckan Laxå och Lindesberg blir det flera inställda tåg. De ersätts inte med buss.

Hur länge till kommer det vara brist på tåg?

– Vi hanterar det dag för dag. Vi försöker komma i kapp så snabbt som möjligt. Ambitionen är att ha normaltrafik från och med i morgon. Vi kommer att veta det under eftermiddagen i dag, säger Mats Gustafsson.

Det finns ingen information om att tågen ersätts med buss på er hemsida. Borde det inte göra det?

– Det borde vi ha. Det hade jag inte koll på att vi inte var bättre än så. Det är bara att ta dumstrut, säger Mats Gustafsson.

Omkring klockan 11 på tisdagen lade Tågkompaniet upp information om det på sin hemsida.

Mer läsning

Annons