Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"För oss kommer de alltid att vara hjältar"

De tre brandmännen, som räddade livet på 42-åringen som var instängd i skogsbranden, är nominerade till Svenska Hjältar. "Det är inget annat än ett hjältedåd", säger 42-åringens fru.

Annons
Mikael Bergner, Björn Svensson och Tommy Tuike är nominerade till Svenska Hjältar.

Brandmännen Björn Svensson, Mikael Bergner och Tommy Tuike, Mälardalens brand- och räddning, räddade den svårt brännskadade mannen som var instängd i brandområdet i Stabäck när skogsbranden härjade för drygt en månad sedan.

Det har lett till att trion nu nominerats till den tv-sända galan Svenska Hjältar efter tips från någon som läst om dem i Fagersta-Posten.

– Vi mår bra efter allt som skett och vardagen börjar flyta på normalt igen. Men arbetet kring branden pågår än och den här uppmärksamheten från media och allmänheten är inget vi direkt är vana med eller gillar så där otroligt mycket. Men det är kul att det uppmärksammas, säger Tommy Tuike.

För 42-åringen och hans familj råder det ingen tvekan om att trions gärning har haft stor betydelse.

– Det finns inga ord i världen som beskriver den tacksamhet jag känner inför dessa killar. Att de med sina egna liv som insats beslutar sig för att rädda en annan människas liv är inget annat än ett hjältedåd, säger Camilla, 42-åringens fru, och tillägger:

– Det är tack vare dem som jag har min man och våra barn har sin pappa i livet.

42-åringen och hans familj hoppas nu att brandmännen ska ta hem priset på galan.

– De om några är värdiga att bli Sveriges hjältar. För oss är de, och kommer alltid att vara, hjältar.

Mer läsning

Annons