Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag får hjälp med att sänka wattkostnader

Wattvinsten ska hjälpa företag att spara energi. Och intresset för att vara med i jakten på att minska energiåtgången har varit stort. 35 företag från bland annat Fagersta och Norberg nappade på idén.

Annons
Wattvinsten hjälper företag att sänka förbrukningen. Energirådgivarna Mirjam Nykvist och Magnus Hellstrand har bland annat hjälpt Fredrik Marnefeldt, vd för Karl Hedin i Karbenning, att sänka energikostnaderna.

Att minska energianvändningen är en viktig framtidsfråga. Både för företag och privatpersoner. Därför fick 106 företag i Avesta, Fagersta, Hedemora, Norberg och Säter ett erbjudande från den kommunala energi- och klimatrådgivningen om att vara med i Wattvinsten.

– Det var fler företag än väntat som ville vara med, säger energi- och klimatrådgivaren Mirjam Nykvist.

Så under några månader har energi- och klimatrådgivningen jobbat med de 35 företag som varit intresserade. Företagen har fått besök där energianvändningen diskuterats, och en rapport har lämnats med förslag på hur energiåtgången ska kunna minskas, vilket förstås också minskar kostnaderna. Dessutom har företagens anställda erbjudits utbildning i energifrågor.

Karl Hedins sågverk i Karbenning var ett av företaget som deltog.

– Det här låg helt rätt i tiden för oss. Och det märktes att de anställda tyckte att det var intressant. Det diskuteras energifrågor i fikarummet nu, säger vd Fredrik Marnefeldt.

– Det kan vara så enkla saker som att stänga av elementet när du slår på luftkonditioneringen.

Mer läsning

Annons