Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Församlingen bygger en egen idrottshall

”Kommunens lokaler är fullbelagda”, säger kyrkoherden Henrik Rydberg.Nu tar församlingen tag i saken och bygger en ny sporthall i Fagersta – som blir tillgänglig för alla.

Annons
Här, mittemot skogskyrkogården, ska hallen stå. Det berättar Henrik Rydberg, kyrkoherde.

Friskolan Lindgårdsskolan i Fagersta bygger en sporthall, det har nu bestämts. Den nya sporthallen kommer att ligga i anslutning till Lindgården. I dag är det ett grönområde på platsen, som ligger på andra sidan vägen mitt emot förskolan Linden och Skogskyrkogården.

– Det kommer att bli en fullstor hall med tillräcklig plats för exempelvis handbollsplan och innebandyplan, berättar Henrik Rydberg, kyrkoherde på församlingen i Västanfors Västervåla, som driver friskolan.

Tidigare så har Lindgårdsskolan hyrt in sig i kommunens sporthallar när det har varit idrottslektioner. Men det har blivit allt svårare att få tider i kommunens fem sporthallar, då det ofta har varit fullbelagt. Det har medfört att Lindgårdsskolan har fått svårt att få tag i tider som passar för undervisningen.

En egen sporthall kommer enligt Henrik Rydberg att göra planeringen av skolverksamheten lättare.

– Ska vi ha en skola och kunna ha undervisning i idrott så blir vi tvungna att bygga en egen sporthall, säger Henrik Rydberg.

Läs mer: Norberg och Fagerstas skolor ska granskas

Förhoppningen är att hallen ska stå färdig inför höstterminen 2017.

Det ska även bli möjligt för föreningar och privatpersoner att hyra sporthallen på kvällar och helger.

– Vi har hört att det har varit svårt för föreningar och andra att få tag i lokaler, så vi tror att behovet av en till sporthall finns i Fagersta, säger Henrik Rydberg.

Enligt Henrik Rydberg så har det under en lång tid funnits problem med att få tillgång till bra tider i befintliga hallar, så detta kommer att underlätta för skolundervisning.

– Det har varit mycket bussande fram och tillbaka för elever till och från kommunens sporthallar, säger Henrik Rydberg.

– Nu kommer vi kunna ha tider som passar oss och vi kommer att slippa skjutsa runt eleverna. Det kommer att bli smidigare och spara in tid för eleverna, säger Henrik Rydberg.

– Så det kommer att underlätta för både idrottsundervisningen och eleverna, berättar Henrik Rydberg.

Kostnaderna för att bygga sporthallen räknas bli uppåt 20 miljoner kronor, vilket församlingen kommer att låna.

Bygget beräknas starta i höst, men ännu finns inget bestämt datum för byggstarten.

Ritningarna för hallen är inte heller klara än, men håller på att framställas. Planerna för bygget har däremot funnits i tankarna hos skolan ett tag.

– Vi har väl pratat om det här i ett och ett halvt år nu eftersom vi fått så lite tider i kommunens idrottshallar. – Det har bara varit en fråga om när vi ska bygga, säger Henrik Rydberg.

Se också: Avslutning Lindgårdsskolan

Mer läsning

Annons