Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortfarande inget beslut om Bergslagssjukhuset

Liberalerna befann sig vid Järntorget för att dela ut blad under torsdagen mot landstingets övertagande av Bergslagssjukhuset.– Vi tänker inte sluta tjata om det här, säger Magnus Bohman (L), ordförande i L Fagersta.

Annons
Magnus Bohman och Helena Hagberg (L) var på Järntorget i Fagersta under torsdagen för att dela ut flygblad mot att den politiska majoriteten i landstinget vill överta driften av Bergslagssjukhuset.

Sedan tidigare har Fagersta-Posten rapporterat om att den politiska majoriteten i landstinget inte vill förlänga Mitt Hjärtas kontrakt som löper ut februari 2018.

Det innebär att landstinget tar över driften av Bergslagssjukhuset.

Men inget beslut har tagits i landstingsfullmäktige.

Alliansen motsätter sig att landstinget tar över driften och har tidigare i somras varit i Fagersta för att väcka opinion.

– Det är viktigt att visa att vi tycker att landstinget inte ska ta över driften. Vi vill ha en seriös upphandling där Mitt Hjärta självklart får delta, säger Magnus Bohman.

Mitt Hjärta kommer inte försvinna från Fagersta då de kommer att ha vårdcentralen kvar. Magnus Bohman menar att det kan skada vården ytterligare.

– Då kommer sjuksköterskorna och läkarna ha två olika arbetsgivare. Oavsett vad man tycker om frågan om vem som ska sköta driften så blir det dumt att göra så här, säger Magnus Bohman.

– Det är förödande för Fagerstaborna anser vi. Det finns inget som säger att det blir bättre i egen regi, säger Helena Hagberg (L), oppositionsråd i landstinget.

Mer läsning

Annons