Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FP granskar brottsvågen i Fagerstas skolor

Artikel 2 av 9
Brotten på Fagerstas skolor
Visa alla artiklar

Våldsbrott, stölder, misstanke om drogförsäljning och omfattande skadegörelse. I år har Fagerstas skolor drabbats av en brottsvåg. Fagersta-Posten kartlägger i en artikelserie situationen på skolorna.

Annons

2016 är ett mörkt år för Fagerstas skolor. Antalet anmälda brott har ökat kraftigt jämfört med förra året.

Fram till 30 november i år har 113 polisanmälningar för 124 brott handlat om någon av Fagerstas skolor. Det jämfört med 78 anmälningar för 85 brott under hela 2015.

På Risbroskolan, årskurs 7-9, ökade antalet anmälningar om kränkande behandling från fem höstterminen 2015 till 17 under vårterminen. FP har tagit del av alla Risbroskolans anmälningar om kränkande behandling under vårterminen.

Skolledningen arbetade aktivt mot orsakerna till oroligheterna och lyckades på så sätt stävja den hotfulla situationen. Under höstterminen har det varit mycket lugnare på Risbroskolan.

Läs mer om allt det här i Fagersta-Postens första del i serien Brotten på Fagerstas skolor.

Det är en Plus-märkt artikel – en ny typ av innehåll på vår sajt.

Läs mer: Nya Plus - så funkar det

Omfattande skadegörelse mot skolorna är ett av de största problemen. FP berättar om polisens satsning för att stävja skadegörelserna i artikelseriens del två.

Hur ser det ut på skolan där du eller ditt barn går? I artikelseriens del tre listar FP vilka brott som har anmälts – skola för skola.

Det finns tydliga misstankar om drogförsäljning på Brinellskolan. Polisen, som den senaste tiden har satsat extra mot narkotikabrottsliget, har märkt att barn och ungdomar i Fagersta brukar cannabis. Läs mer i artikelseriens fjärde del.

Otrygg i skolan. FP möter en elev som precis har blivit mordhotad. Andra elever berättar att det är lätt att få tag i droger för skolungdomarna.

Alla delar i artikelserien är Plus-märkta.

---------------------------------------

Nu har FP:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera FP:s nya app här.

Alla artiklar i
Brotten på Fagerstas skolor
Annons