Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidsplan fick okej – hoppet lever ännu

Tingsrätten beslutade att rekonstruktionen av Componenta Wirsbo ska fortsätta. Ett glädjande besked för företaget.

Annons

– Vi räknar med att klara detta. September gick bra och oktober har börjat bra, säger vd Mikael Schill.Målet är att häva konkurshotet och ge bolaget, som tappat i omsättning senaste åren och nu gör förlust, en nystart. Då gäller det att fordringsägarna, leverantörer som Componenta Wirsbo är skyldigt pengar, nöjer sig med att inte få tillbaka allt.

I förra veckan hölls ett möte i tingsrätten där vd, rekonstruktören och fordringsägarna deltog.– Jag bedömer att det finns en chans att rekonstruera bolaget, säger Hans Renman, Hamilton Advokatbyrå i Stockholm.En åtgärdsplan presenterades som går ut på att producera mer till lägre kostnad. – Vi utesluter inte varsel, men målet är att få in ny volym, säger Mikael Schill.Fordringsägarna accepterade åtgärdsplanen. Det gjorde också tingsrätten som beslutade att rekonstruktionen får fortsätta.

Inom kort ska Componenta Wirsbo lägga fram ett ackordsförslag där man anger hur stor andel av skulderna man kan betala. Det är sedan upp till fordringsägarna att acceptera det eller inte. Minst 75 procent ska säga ja till uppgörelsen för att tingsrätten ska kunna starta en ackordsförhandling.

Mer läsning

Annons