Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannar upprörda över byggplanerna

Boende i närheten av platsen för det tänkta äldreboendet i Uggelbo är kritiska till att barnens lekplats riskerar att försvinna.

Annons
Thomas Haglund, här med sonen Max och dottern Tess, är en av dem som protesterar mot byggplanerna. Thomas Haglund ser hellre att äldreboendet placeras där det inte tar bort annan verksamhet.

En protestlista med 68 namnunderskrifter från boende i Uggelbo har tidigare i år lämnats till kommunen. Det med anledning av äldreboendeplanerna.

Nu föreslår alltså socialnämnden ett bygge just i Uggelbo.

– Barnen använder planen som ligger där mycket, säger Thomas Haglund.

Han har fyra barn, 19, 17, 8 och 10 år gamla. Thomas berättar att barnen använder planen även på vintern, då det går ett skidspår förbi där.

– Det är en generationsväxling här så det har flyttat in många barnfamiljer. Om de bygger där har barnen ingenstans att vara, säger Thomas.

En annan granne till det planerade äldreboendet är Christine Larnhed. Hon har bott i sitt hus sedan 1972, då det byggdes.

– Att barnen har någonstans att leka på spontant tycker jag är viktigt. Vi har barnbarn också och de är gärna på planen, säger Larnhed och fortsätter:

– Jag kan inte förstå att de inte ser mer till barnen.

Läs merÄldreboende föreslås i Uggelbo trots protester

Mer läsning

Annons