Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han avgår som ordförande

Shiro Biranvand (V) avgår: "Jag lämnar med en klump i halsen".

Annons

Politikerna som bestämmer inom NVU strök punkten om ny ordförande. Men två dagar efter mötet avslöjade sittande ordföranden Shiro Biranvand (V) för FP att han lämnar posten. – Jag vill inte sitta på ett S-mandat, säger Biranvand.

Frågan hade utvecklats till en strid mellan S och V i Fagersta. V hävdade, med juriststöd, att det är olagligt att välja en ny ordförande i förbundet.

S hänvisade å sin sida till nya bestämmelser i kommunallagen, för kommunala nämnder.

Men Norra Västmanlands utbildningsförbunds direktion tog i onsdags inte ens upp frågan. Direktionen strök enhälligt punkten.

Shiro Biranvand har hävdat att han sitter kvar som ordförande eftersom ett avsättande vore olagligt, enligt honom.

– Nu blev det inget tvingande beslut om min avgång – vad gör jag då? Jag gick till NVU och meddelade personalen att jag kommer att lämna posten. Jag vill inte sitta på ett S-mandat, säger Biranvand.

Han kommer den närmsta tiden att lämna in en begäran om entledigande. Biranvand sitter kvar som ordförande fram till nästa direktionsmöte 27 april.

– Jag lämnar med en klump i halsen. Jag brinner för skolverksamheten. Men jag gör det här för att personalen ska få lugn och ro och inte bli inblandade i en politisk strid, säger Shiro Biranvand.

Mer läsning

Annons