Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är det varmast i vattnet

Trots gråmulna väderprognoser de senaste dagarna har solen skinit en hel del i den norra länsdelen. FP tog reda på vilken badplats som har den varmaste temperaturen i vattnet.

Annons

På Liens camping i Riddarhyttan är det lika många campinggäster som vanligt. Roland Axelsson är VD på campingen och säger att det mesta är normalt för årstiden, men att det kanske är aningen kallare i luften än vanligt vilket märks på antalet badgäster.

– Och så har det varit så osäkert väder på morgnarna vilket jag tror gör att människor inte riktigt vågar sig ut till stranden. Det har varit blåsigt och växlande, säger han.

Under fredagen var det mest barn som badade i Lien, föräldrarna höll sig helst på torra land.

Vanligtvis brukar temperaturen i sjön Lien variera mellan 20 och 25 grader. Under fredagen var det 20 grader i vattnet vilket är den högsta uppmätta temperaturen i den norra länsdelen.

Axelsson är övertygad om att fler kommer hitta till stranden när semestern drar igång på riktigt och hoppas på bättre och varmare väder framöver.

På Norbergs camping är det aningen kallare än vanligt, berättar Kim Vesterlund Bölja som jobbar där. Någon normaltemperatur kan hon dock inte uttala sig om. Men även på Norbergs camping hoppas man på bättre väder.

Fagerstabon Sofia Friskopf skjuter på när hennes söner Lennox och Charlie gungar intill stranden vid Eskilns camping. Lennox och Charlie har precis badat och säger att det var härligt i vattnet, mamma Sofia skrattar.

– Jag skulle aldrig bada nu, jag tycker det är fruktansvärt kallt, säger hon och berättar att hon upplever att det är kallare väder än vanligt.

Charlie, Lennox och Liam Friskopf tycker om att bada, temperaturen i  vattnet i Eskiln är helt okej, säger de.

Hennes tredje son Liam är lite äldre och står bredvid gungorna. Han har också badat och tycker att det är kallt till en början men att man vänjer sig. Liam gillar att ligga i vattnet ett bra tag. Familjen har tillgång till en privat strand så de är sällan på offentliga badplatser men när de väl ska ut och bada någon annanstans blir det Eskiln.

– Det känns som det alternativet som finns i Fagersta, säger Sofia.

De alla hoppas på varmare temperaturer både i vattnet och i luften, och Liam flikar in att det brukar bli varmare i vattnet fram mot hösten. Det ser han fram emot. Tills vidare tipsar han om Fagerstahallens utomhusbad, där är det upp emot 28 grader varmt i vattnet.

Temperaturer i vattnet den 7/7

Eskilns camping: 19 grader

Liens camping: 20 grader

Norbergs camping: 19 grader

Mer läsning

Annons