Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här vill matjätten öppna ny affär

Handelsplatsen kan stå klar våren 2016.

Annons

Frågan om ett nytt affärscentrum i Fagersta har pågått i flera år. Om allt går vägen kan bygget komma i gång under våren.

– Fagersta har blivit alltför straffat av Erikslund. Det borde finnas möjligheter att tjäna pengar och det verkar som att affärskedjor har uppmärksammat detta, säger Håkan Olsson, utvecklingsansvarig på Gotska fastighets AB.

Han har under året undersökt möjligheterna för en ny handelsplats bredvid OKQ8 i Fagersta. En förutsättning för projektet är intresse från en stor aktör i livsmedelsbranschen. Gotska fastighets ab satsar minst 30 till 40 miljoner kronor på handelsplatsen. Håkan Olsson konstaterar att vissa produktsegment saknas helt i Fagersta. Han är förtegen men avslöjar att en elektronikkedja också kan vara aktuell på den nya handelsplatsen, som kan stå klar våren 2016.

En potentiell hyresgäst är Ica. Håkan Lundman, Ica Centrums butiksföreståndare, har sökts för en kommentar men hänvisar till Anna Jönemark, etableringschef på Ica Sverige AB. Hon bekräftar ett intresse men understryker att inget beslut fattats ännu.

– Vi ska utvecklas i Fagersta på ett eller annat sätt, säger hon.

Det handlar om att få en bättre tillgänglighet än vad butiken i centrum erbjuder och att modernisera bland annat sortiment, inventarier och varornas placering.

–Vi har två supermarket-butiker i dag och det är det vi tänker oss även i fortsättningen i Fagersta. Vi jobbar vidare med de två handlare vi har och ser inga förändringar i det avseendet, säger Anna Jönemark.

Enligt Håkan Olsson är frågor om hyresnivåer och trafiksituationen på platsen ännu olösta. Gotska fastighets ab räknar med att presentera ett förslag för kommunen i slutet av januari. 

Mer läsning

Annons