Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högtryck för semlan

Bara i dag, på fettisdagen, äter vi flera miljoner semlor.

Annons
Halldis Malm, Siv Fahlin och Gunnel Andersson smakar på Café Kakas semla några dagar innan semmeldagen.

Redan i januari börjar fikagästerna i norra länsdelen fråga efter de fyllda bullarna.

– Vi försöker hålla lite på traditionerna och börjar inte sälja semlor förrän den 21 februari, säger Elisabeth Ekegren, som arbetar på hembygdsgårdens fik, Kaffestugan, i Västanfors.

Från mitten av januari säljs semlor på Elsa Anderssons konditori i Norberg.

– Wienersemlor och minisemlor finns hela veckan, men de klassiska semlorna säljer vi bara på tisdagar, säger Kristina Leijonhufvud, som driver Elsa Anderssons konditori.

Elsa Anderssons brukar sälja runt tusen semlor under fettisdagen.

Mer läsning

Annons