Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas på brandturism vid besökscentrum

Turistcentrumet kan återvända till stationshuset i Ängelsberg. Det öppnar stationens nya ägare för – och därmed kan platsen bli ett nav i brandturismen.

Annons
Ängelsbergs stationshus skulle vara ett passande turismcentrum, tycker Marino Wallsten (S), kommunalråd i Fagersta.

Fagersta turisms besökscentrum fanns i stationshuset i Ängelsberg mellan åren 2005 och 2011. Efter att förra ägaren misskött huset grovt tvingades hela centrat ut. Men till nästa år kan turistbyrån vara tillbaka, efter ett förslag från stationens nya ägare.

– Vi ställer oss positiva till förslaget men har ingen riktig kostnadsbild att ta ställning till. Därför får utbildnings- och fritidsnämnden i uppdrag att hantera frågan vidare, säger kommunstyrelsens ordförande Marino Wallsten (S) efter ett möte i kommustyrelsens arbetsutskott.

Han tycker det är en bra plats för ett turistcentrum:

– Dels så är det framsidan på ett av våra viktigaste besöksmål. Sedan ser vi också en möjlighet att knyta samman det här med brandturismen.

På så sätt skulle brandturisternas trafik dras mot Ängelsberg i stället för att ett större antal turister skulle störa boende i brandområdet, enligt Wallsten.

Den nye fastighetsägaren Jan Olsson ska ha uttryckt att han hoppas på att hyresgäster kan börja flytta in nästa år.

– Vi får föra en diskussion med fastighetsägaren om framtiden, bland annat om hur stor hyreskostnaden skulle vara, innan det blir något slutgiltigt, säger Marino Wallsten.

Mer läsning

Annons