Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husägare får inte fiber - missnöjd med Telia

Fiberutbyggnaden pågår för fullt i Fagersta. Men Thure Lindström kan inte få något fiber just nu. – Det är högst märkligt, säger han.

Annons
Thure Lindström berättar att det grävts på hans tomt när fiber kopplades in till ett annat hushåll. ”Har han anspråk på att vi ska återställa något får han kontakta oss så får vi titta på det”, säger Hans G Larsson, på Telia.

Fagersta. På Regnbågsvägen där Thure Lindström bor har flera boende nyligen fått fiber indraget. Men han har fått besked av Telia att det är slutfört och att han inte kan få fiber nu.

– Det här dåligt skött av Telia, säger han.

Bakgrunden är att Lindström inte anmälde intresse förrän efter kampanjperioden gick ut i mitten av juni.

– Det var mycket annat då, så jag missade det.

Han berättar dock att han anmälde intresse före grävarbetena startade.

– När de gräver här intill så borde de kunna koppla in till mig med, säger Lindström.

Hans G Larsson, informationsansvarig på Telia, påpekar att kampanjen varade under sju veckors tid. Hur många hushåll som då anmälde sig har satt ramarna för arbetet.

– Utifrån det så dimensioneras allting. Allt ifrån hur det är på telestationen, med rör till fastigheterna, man bokar upp grävare och allt som behövs. Man tidsätter också för de här villorna, det betyder att det är väldigt svårt att ta in extra villor efter det, säger Hans G Larsson.

Han påpekar dock att det senare kan bli aktuellt med en ny kampanj för fiberindragning i Fagersta. Det går även att teckna efteranslutning, men då sker inkoppling senare och till ett högre pris än kampanjpriset.

Mer läsning

Annons