Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag ska deklarationen in

Senast vid midnatt i dag ska deklarationen vara inlämnad, elektroniskt eller på papper.

Annons
I Fagersta hade 10 108 personer deklarerat den 24 april. 4 482 av dem, eller 44,34 procent, hade valt att e-deklarera.

Enligt Skatteverket kan det i dag vara högt tryck på e-tjänster och skatteupplysningen och Skatteverket rekommenderar att de med problem försöker igen senare. Rekommendationen är också att i första hand söka svar på frågor via webbplatser.

Fram till 24 april hade 44,34 procent av deklaranterna i Fagersta kommun e-deklarerat. Det innebär att kommuninvånarna tillhör landets flitigaste i att skicka sina uppgifter elektroniskt. Många fler har också valt att avstå pappersdeklarationen så långt i år jämfört med förra året, då Fagersta kom på plats 87 vad gäller antalet e-deklaranter.

– Om Fagersta ligger kvar där uppe har kommunen ökat ganska mycket, man låg betydligt längre bak förra året, säger Kaj Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket. En sådan stor förändring har mycket med informationsspridningen att göra, enligt Kaj Kojer:

Att deklarera elektroniskt är på flera sätt säkrare än att göra det med papper.

– Felen blir betydligt färre eftersom överföringsfel mellan bilagor är omöjligt. Du får också en kvittens på att deklarationen kommit in. Och du kan gå in och ändra en lämnad deklaration när som helst, säger Kaj Kojer om att e-deklarera.

Mer läsning

Annons