Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insamlingen som fyller 43 år

Fagersta Södra har samlat in papper i snart 43 år. I måndags var det klubbens 05-or som var på plats för att hjälpa till. Något som de allra flesta såg mycket fram emot.

Annons
David Lundqvist tyckte det skulle bli roligt att hjälpa till.

Glada 05-or samlades i måndags utanför Fagersta Glasmästeri för att bära papper. Fagersta Södra har sedan 1973 anordnat pappersinsamling. Vilket Bingolotto ville uppmärksamma.

Hugo Liljeros var en av barnen som var på plats för att hjälpa till. Han var redo för uppgiften, men var samtidigt lite nervös.

– Jag har aldrig gjort det här förut, så jag vet inte vad som väntar. Det ska bli spännande att hjälpa till. Att Bingolotto kommer hit gör mig extra nervös, men det är samtidigt roligt, säger han.

– Det är stort att insamlingen fyller 43 år, då blir det extra roligt att vi får vara med. Jag var långt ifrån född när allt startade, säger Erik Olsson, en av Fagersta Södras 05-or.

Han som för 43 år sedan kom med idén att starta pappersinsamling är Bertil Eriksson. Under måndagen var det han som tog emot ett team från Bingolotto och visade dem runt.

– Det är självfallet roligt att föreningen kunnat leva vidare i över 40 år. Det är bra att sånt uppmärksammas, säger Bertil Eriksson, initiativtagare till Fagersta Södras pappersinsamling.

Barnen som samlades var spända inför dagen. Några av dem hade varit med förut, men för de flesta var det första gången.

– Jag hoppas det blir en upplevelse. Om man nu kan säga så till att plocka papper. Men det är spännande att vara med i en förening som funnits så länge. När jag åkte hit tänkte jag inte på att TV skulle filma. Men det ska bli kul, säger David Lundqvist, en av killarna på plats.

När kamera-teamet anlände till platsen där killarna befann sig blev de exalterade. De såg med glädje fram emot att bli filmade. Runt omkring stod ett antal vuxna. De flesta såg ut att frysa men var positiva till engagemanget.

– De tycker det ska bli jätteroligt. Tur att de har så mycket energi en kall dag som denna, säger Rikard Gonner, tränare för Fagersta Södras 05-or.

Medan kameramannen gjorde sig redo för att filma fick Bertil Eriksson och Rikard Gonner hämta papper. Just där de hade bestämt för att filma var det ont om papper, så då fick de improvisera. Otåliga killar stod på parkeringen och väntade på att få springa iväg.

– Just nu vill jag bara starta. Jag orkar nästan inte vänta mer än jag redan gjort. Det blir långsamt, säger David Lundqvist.

Slutligen fanns papper på plats och barnen skulle få springa och hämta papper. Efter att de hade kört en testomgång. Men testomgången uteblev, killarna hade alldeles för mycket energi för att vänta.

– Jag tyckte det skulle bli roligt så jag körde bara, säger Erik Olsson.

Erik Olsson såg fram emot dagen.
Fagersta Södras pappersinsamling har funnits i snart 43 år.

Mer läsning

Annons