Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intagen slogs med vårdare

Ett bråk mellan en intagen och två behandlingsassistenter på Sundbo ungdomshem resulterade i ett den intagne slog en av assistenterna i ansiktet. Nu har han dömts för våld mot tjänsteman.

Annons

Bråket började när annan intagen på ungdomshemmet ville ringa en familjemedlem. Det ledde till en diskussion med en av assistenterna, som då ska ha dragit ett skämt vilket gjorde den intagne mycket arg. En annan anställd ska då ha sagt till den intagne att det var bra att denne stod upp mot assistenten. Det ledde till ett gräl mellan henne och assistenten, vilket slutade med att kvinnan började gråta. De intagna ska då ha blivit mycket arga på assistenten.

Vad som sedan skedde är inte klarlagt enligt tingsrätten, eftersom de inblandades historier skiljer sig åt. Säkert är att behandlingsassistenten ska ha försökt att föra de intagna till sina rum. En av dem ska då ha gjort motstånd och ytterligare en behandlingsassistent ska då ha försökt att hjälpa till. Den intagne ska då ha slagit denne assistenten i ansiktet. Hans ska även ha hotat assistentens familj och den förste assistenten.

Den intagne dömdes därför till våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och förgripelse mot tjänsteman. Påföljden blir fortsatt vård på ungdomshemmet. Han ska även 5000 kronor i skadestånd till assistenten han slog.

Mer läsning

Annons