Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katerina Janouch pratade om papperslös tiggarkvinna

Författaren, sexrådgivaren och journalisten Katerina Janouch är aktuell med nya boken Barfotaflickan. På torsdagskvällen besökte hon Fagersta bibliotek.

Annons
Katerina Janouch avslutade besöket på Fagersta bibliotek med att signera böcker.

Ett 20-tal personer hade kommit för att höra Katerina Janouch, som berättade om allt ifrån sin uppväxt till sitt författarskap och sina böcker.

Barfotaflickan är den åttonde boken i serien om barnmorskan Cecilia Lund. Hon fyller 40 år, barnen har blivit äldre och Cecilia satsar mer på sitt jobb.

En natt kommer en papperslös tiggarkvinna in på förlossningen. Hon föder en pojke men försvinner dagen efter helt spårlöst. Varför hon försvunnit eller lämnat sitt nyfödda barn är en gåta.

Cecilia kan inte sluta fundera på den försvunna mamman, och Cecilia börjar fundera mer och mer på frågor om människors lika värde.

- Det är en fiktiv historia men boken baseras ändå på verkliga, historiska händelser där fattiga och utsatta människor har utnyttjats, säger Katerina Janouch.

Barfotaflickan handlar, liksom övriga böcker i serien, om vardagsliv, relationer och familjedraman.

- Jag har läst alla böcker i serien. Jag tycker de har ett bra språk, som man tar till sig. Och handlingen känns som det kunde hänt var som helst, säger Fagerstabon Monica Lindberg.

Vilken är den viktigaste boken du skrivit?- Anhörig, för att den är baserad på mitt eget liv och för att den betytt så mycket, säger Katerina Janouch.

Anhörig handlar om att leva i ett förhållande präglat av alkoholmissbruk.

Mer läsning

Annons