Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalrådets Facebookstatus får hård kritik

Kommunalrådet Stig Henriksson (V) får kritik för en Facebookstatus om Bergslagsgården i Ängelsberg. Personalen där upplever att han förringar deras hårda arbete under branden.

Annons
Kurt Ericsson, Kristina Rasmussen och Sebastian Ericsson på Bergslagsgården. Kurt Ericsson berömmer Fagersta kommun för samarbetet under brandkrisen. Men han är besviken på Stig Henriksson för det han skrivit på Facebook. ”Man kan förvänta sig mer av ett kommunalråd”, säger Ericsson.

29 boende evakuerades från Bergslagsgårdens sjuk- och behandlingshem den 4 augusti när jättebranden närmade sig. Personalen slet hårt för att få iväg alla på ett bra sätt.

– Vi gjorde det vi skulle och tog hand om de våra, säger Kurt Ericsson, verksamhetschef.

Bergslagsgården erbjöds lokaler av Fagersta kommun och kunde flytta in på Solliden tillfälligt.

– När vi kom dit mötte övrig personal upp, en del avbröt sin semester, säger Kurt Ericsson.

Dagen efter skrev Fagerstas kommunalråd Stig Henriksson så här på Facebook:

”Flera personer har undrat över vad som händer med de gamla och sjuka patienterna på AB Bergslagsgårdens Sjuk- och Behandlingshem i Ängelsberg. Svaret är att det ansvaret har ägaren lagt på Fagersta kommun och de är alla tryggt inkvarterade på kommunens ålderdomshem Solliden.”

– Personalen som jobbade med evakueringen kände sig mycket kränkta av hans uttalande. Det lät precis som att vi skickat över alla problemen på kommunen vilket inte stämmer, säger Kurt Ericsson.

– Vi har inte lagt något mer ansvar på Fagersta kommun än vad de hade för övriga boende i samhället, tillägger han.

Stig Henriksson tycker det är tråkigt om folk känner sig kränkta av hans statusuppdatering. Men han säger att de i så fall har tolkat in mycket mer än vad det faktiskt står.

– Det ingenting som jag kan säga är fel i det jag skrev.

– Ansvaret för att ordna evakueringsplatser för de boende på Bergslagsgården lades ju över på kommunen och vi ordnade på Solliden och där fick man stanna, säger Henriksson.

Han har ingen kritik mot Bergslagsgården utan han tycker att dess personal gjorde ett mycket bra jobb under svåra förhållanden.

– Jag har stor respekt för arbetet på Bergslagsgården AB, säger Henriksson.

Mer läsning

Annons