Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lek låg bakom brand i ödehus

Lekande ungdomar trodde att de hade släckt elden.

Annons

I tisdags kväll rapporterade Fagersta-Posten om att räddningstjänsten larmats till Slåttervägen sedan rök hade setts komma ur ett hus. Det visade sig vara en filt som brann. Ingen person kom till skada vid branden, men polisen kunde inte finna någon naturlig orsak till varför det hade börjat brinna i det obebodda huset.

Nu har orsaken till branden klarats upp, tre ungdomar har erkänt att de ligger bakom branden. De kontaktade själva polisen och berättade att de låg bakom branden.

– Ungdomarna berättade att de hade lekt anden i glaset inne i ödehuset under tisdagskvällen. De blev lite rädda så de bestämde sig för att elda upp spelplanen och sedan släcka elden med en filt. I tron om att de hade släckt elden lämnade de huset, skriver Lars Eriksson, förundersökningsledare vid utredningssektionen i Fagersta i ett pressmeddelande.

– Det ligger inget uppsåtligt bakom ungdomarnas agerande, utan det rör sig om ett oaktsamhetsbrott så händelsen är omrubricerad till allmänfarlig vårdslöshet. Förundersökningen är nu nedlagd och de sociala myndigheterna har underrättats eftersom att ungdomarna är minderåriga.

Mer läsning

Annons