Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lina Svalbro: "Det är mötet med människor som är grejen"

Fagersta-Postens journalist Lina Svalbro är alltid på jakt efter livsöden att berätta om.

Annons

Lina Svalbro har jobbat i sex år på Fagersta-Posten.

Lina Svalbro ville bli journalist för att hon älskar att skriva. Det var själva drivkraften för att söka sig till yrket.

– Nu när jag jobbar som journalist måste jag säga att det är mötet med människor som är grejen, att få berätta om samhället.

Lina Svalbro är ursprungligen från Gällivare, men bosatte sig i Avesta tack vare att både kärleken och hon själv fick jobb i närheten. Nu har hon jobbat på Fagersta-Posten i sex år.

– Jag har mest jobbat som allmänreporter, men även fungerat som nyhetschef.

– Det som ligger mig mest varmt om hjärtat är nog ändå olika livsöden, att få bli berörd. Och att få beröra andra.

Läs mer: Plus är ett plus för vår publik

Nyheter kan få vara både små och stora för att vara värda att skriva om. Det händer alltid någonting som är värt att uppmärksamma i norra Västmanland, man måste sålla.

– När jag klev in genom dörren på Fagersta-Posten för sju år sedan (hon har varit anställd i sex år) så fanns inte ens tidningens web fagersta-posten.se . Det är häftigt att berättandet förändras. Numera är det ju inte bara att skriva, vi filmar även mycket. Det är kul att vara en del av utvecklingen av journalistiken.

– Det är ju läsarna som i mångt och mycket styr journalistiken. Hade läsarna inte velat ha våra nyheter digitalt hade den utvecklingen nog inte tagit fart.

Lina Svalbro trivs med att jobba på en landsortstidning.

– Här får man ett personligt engagemang som jag inte tror att man får om man bor i en storstad och skriver om den. Här är vi också med i hela processen och har överblick – och vi märker att människor räknar med oss och det jobb vi gör. Det är skönt.

På Linas datorskärm syns en stor nyhet i hennes privatliv. Där tittar en rundkindad flicka mot kameran. Det är Linas dotter, som hon och mannen ska adoptera från Taiwan.

I Fagersta är det nära till läsarna. Det gillar Lina Svalbro.

Mer läsning

Annons