Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magen har blivit en viral succé

55 000 har gett tummen upp och magbilden har delats över 2 500 gånger. Mikaela Bergströms tänkvärda inlägg har gjort succé på Facebook.

Annons
Mikaela Bergström delade sin och dottern Viljas magdiskussion på Facebook och gensvaret blev stort.

Mikaela Bergström, ursprungligen från Fagersta, lade upp en bild på Facebook som visade hur hennes mage ser ut efter två graviditeter.

Fyra dagar senare har bilden, med viss draghjälp från kvällstidningen Expressen , gillats av över 55 000 personer och delats mer än 2 500 gånger. Mejlen har strömmat in från tjejer som tackar för att bilden fått dem att också älska sin egen kropp.

– Jag trodde verkligen inte att det skulle bli så här stort. Jag brukar lägga ut roliga saker som barnen säger och gör, berättar Mikaela.

Orsaken till magbilden och texten till den var att 2,5-åriga dottern Vilja brustit ut i skratt när hon sett sin mammas mage, pekat och frågat ”Mamma, vad är det?”.

– Hade det varit för tre år sedan hade jag blivit jätteledsen. Nu kände jag bara att det är min mage, den är mjuk och jag tycker om den som den är.

Mikaela skrev vid sin bild, precis som hon sa till dottern, att det var hennes mage och undrade om dottern tyckte att den var fin. Både dottern och Mikaela kom fram till att alla magar är fina.

– Det är viktigt att tänka på vad man säger inför barnen. Det gäller inte bara ens eget utseende utan även vad man säger om andra. Förhoppningsvis lär sig ens barn att prata gott om både sig själv och andra, säger Mikaela Bergström.

Mikaela Bergströms inlägg

"Igår följde Vilja med mig på toaletten. Helt plötsligt brister hon ut i skratt och pekar på min mage och frågar "Mamma vad är det? Jag svarar att det är min mage, och undrar om hon tycker att den är fin. Hon svarar att hon tycker att den är det. Jag säger att jag också tycker att den är fin.

Tänk vad ens kroppsuppfattning kan ändras när man fått barn. När man förstår att man har ett ansvar att se till så att inte ens egna negativa prat om hur en kropp "borde" se ut förs över på ens barn. Min mage har ränder och är riktigt degig, och när jag sitter ner ser den ut som en lergubbe. Så jag kan förstå att hon skrattade, för den kan se riktigt rolig ut. Men min mage har burit på det dyraste som finns, mina två fantastiska barn, så jag kan inte annat än älska den, hur degig den än må vara. Och Vilja och jag har dessutom kommit fram till att alla magar är fina, oavsett hur de ser ut."

Mer läsning

Annons