Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man högg flickvän med skalpell – tingsrätten: Liknade tortyr

Den svartsjuke mannen ställde frågor till sin flickvän – och stack henne med skalpell för att tvinga henne att svara.
Nu döms han till fängelse för flera fall av misshandel.

Annons

En man från Fagersta döms till två år och åtta månader i fängelse efter att han misshandlat sin flickvän brutalt vid två tillfällen. Han döms även för två fall av misshandel av normalgraden.

Våldsbrotten har ägt rum under 2017 och 2018. Flickvännen har berättat att de hade varit tillsammans i några år och att relationen stundtals varit bra, men att pojkvännens beteende förändrades över tid, vilket troligen berodde på att han började ta mer droger.

Han blev svartsjuk, fick sämre humör och ville kontrollera hennes liv genom att till exempel inte låta henne ha egna hemnycklar. Kvinnan har berättat om flera tillfällen då han misshandlade henne oprovocerat - bland annat genom att ta stryptag, knuffa henne, slå henne med en spetsig tändare och hugga henne med en skalpell i benen för att få henne att svara på frågor.

Mannen har påstått att flickvännens utsaga är lögner, men kan inte ge en förklaring till varför hon skulle hitta på att han slagit henne.

Västmanlands tingsrätt konstaterar att ord står mot ord när det gäller vissa av åtalspunkterna. Att kvinnans berättelser är så pass trovärdiga, kombinerat med övriga bevis i form av polisens fotografier och rättsmedicinska utlåtanden, räcker för att fälla mannen för samtliga handlingar som åklagaren har anklagat honom för. Tingsrätten liknar skalpellmisshandeln med tortyr eftersom gärningen var relativt utdragen och var ämnad att tvinga henne att svara på frågor.

Den dömde mannen ska betala 45 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Utöver våldsbrotten döms han även för rattfylleri, grov olovlig körning och tre fall av ringa narkotikabrott.

Mer läsning

Annons